Rubriken säger det mesta om min blogg, Birgitta Höglund’s Mat. Sen starten för 3 år sen, har jag så gott som dagligen bloggat om det som hamnar på min tallrik. Mat på naturliga råvaror, helst från lokala matproducenter och med så få tillsatser som möjligt.

Syftet med bloggen är att sprida kunskapen att det kan vara roligt, snabbt och enkelt att laga riktigt god och nyttig mat. Min mat består mest av husmanskost, oavsett om jag lagar den i mitt kök hemma i Jämtland eller i mitt Medelhavskök i Alanya, där jag bor stor del av vintern.

Medelhavskost, LCHF, Paleo, ja det finns många benämningar som passar in på mina recept. Jag mår väldigt gott av att äta mindre med kolhydrater och mer av naturligt fett, mestadels från smör, ost och olivolja.

Det känns hedrande att nu för andra gången ha blivit tillfrågad att delta i Bloggreceptboken. Årets tema med något köpt och något lagat, passar ju alldeles perfekt nu inför sommaren, när lusten att stå inne vid en varm spis inte är så stor.

Bilden här nedan visar ett av mina favoritnöjen på sommaren. Finns det nåt bättre än att ta vara på de läckerheter naturen bjuder på? Ät, njut och må gott!